25% OFF SALE NOW ON UNTIL END OF 2020!

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD Compilation (2002)

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD Compilation (2002)

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD Compilation (2002)

Regular price £124.99

RADIO 1 ESSENTIAL MIX SHOWS (2002)
Complete Yearly DJ-Sets DVD Compilation
 

We have put together this Quality Collection of Essential Mix Shows which offers the buyer a great chance to purchase this fantastic series of DJ-Sets offering the entire collection from start to finish in one Convenient Affordable DJ-Sets Compilation

The DJ-Sets can easily be used on your Home Entertainment System, In-Car MP3 Player, Home PC / Apple Mac, Apple iPod / iPhone / iPad, Portable Music Player or Tablet and through your Smart TV or DJ Equipment using the USB Drive option, so you have a huge variety of different devices in which you can play our DJ-Set Compilations, regardless of whether you are at home, in the car, or the train or on the move. 

 

Compilation Listing

  
Unkle - Live on Radio 1 Essential Mix (06.01.02) - 2 Hours
Foundation - Live on Radio 1 Essential Mix (13.01.02) - 2 Hours
James Holden - Live on Radio 1 Essential Mix (20.01.02) - 2 Hours
Misstress Barbara - Live on Radio 1 Essential Mix (27.01.02) - 2 Hours
Jori Hulkkonen - Live on Radio 1 Essential Mix (03.02.02) - 2 Hours
Yousef - Live on Radio 1 Essential Mix (10.02.02) - 2 Hours
Matt Hardwick - Live on Radio 1 Essential Mix (17.02.02) - 2 Hours
Parks & Wilson - Live on Radio 1 Essential Mix (24.02.02) - 2 Hours
Gordon Kaye - Live on Radio 1 Essential Mix (03.03.02) - 2 Hours

WORLD DJ DAY, FABRIC IN LONDON
Pete Tong - Live @ Fabric in London on World DJ Day (04.03.02) - 1 Hour
Slam - Live @ Fabric in London on World DJ Day (04.03.02) - 45 Mins
X-Press 2 - Live @ Fabric in London on World DJ Day (04.03.02) - 75 Mins
Craig Richards - Live @ Fabric in London on World DJ Day (04.03.02 - 1 Hour

RADIO 1 LIVE IN LONDON @ CARGO
Tom Middleton - Live @ Cargo (10.03.02) - 1 Hour
Andrew Weatherall - Live @ Cargo (10.03.02) - 1 Hour

James Zabiela - Live on Radio 1 Essential Mix (17.03.02) - 2 Hours

US UNDERGROUND SPECIAL
Donald Glaude - Live @ US Underground Special (24.03.02) - 2 Hours

THE MIAMI WINTER MUSIC CONFERENCE 2002 IN FLORIDA 
Sasha & Digweed - Live @ The Miami WMC in Miami (31.03.02) - 2 Hours

FC Kahuna - Live on Radio 1 Essential Mix (14.04.02) - 2 Hours
Circulation - Live on Radio 1 Essential Mix (21.04.02) - 2 Hours
Roger Sanchez - Live on Radio 1 Essential Mix (28.04.02) - 2 Hours

THE COACHELLA FESTIVAL 2002 IN CALIFORNIA
Pete Tong - Live @ The Coachella Festival in California (05.05.02) - 1 Hour
BT - Live @ The Coachella Festival in California (05.05.02) - 1 Hour

Chris Cowie - Live on Radio 1 Essential Mix (12.05.02) - 2 Hours
Derrick Carter - Live on Radio 1 Essential Mix (19.05.02) - 2 Hours
Greg Vicors - Live on Radio 1 Essential Mix (26.05.02) - 2 Hours

HOMELANDS 2002 IN WINCHESTER
DJ Tiesto - Live @ Homelands 2002 in Winchester (02.06.02) - 1 Hour
Laurent Garnier - Live @ Homelands 2002 in Winchester (02.06.02) - 90 Mins
Pete Tong - Live @ Homelands 2002 in Winchester (02.06.02) - 90 Mins

Michael De Hey - Live on Radio 1 Essential Mix (09.06.02) - 2 Hours
Seamus Haji - Live on Radio 1 Essential Mix (16.06.02) - 2 Hours
Mr C - Live on Radio 1 Essential Mix (23.06.02) - 2 Hours

GLASTONBURY 2002 IN SOMERSET 
Layo & Bushwacka - Live @ Glastonbury 2002 (30.06.02) - 2 Hours

THE MARDIS GRAS 2002 IN LONDON
Fergie - Live @ The Mardi Gras 2002 in London (07.07.02) - 2 Hours

COLUMBIANHALLE IN GERMANY 
Paul Van Dyk - Live @ Columbiahalle in Germany (14.07.02) - 2 Hours

MYNC Project - Live on Radio 1 Essential Mix (21.07.02) - 2 Hours
Danny Howells - Live on Radio 1 Essential Mix (28.07.02) - 2 Hours

RADIO 1 LIVE IN IBIZA 2002

RADIO 1 IN LIVE IBIZA 2002 PART 1 @ MANUMISSION
Pete Tong - Live @ Priviledge, Manumission in Ibiza (04.08.02) - 1 Hour
Sasha - Live @ Priviledge, Manumission in Ibiza (04.08.02) - 2 Hours
Seb, Fontaine - Live @ Priviledge, Manumission in Ibiza (04.08.02) - 90 Mins

RADIO 1 IN LIVE IBIZA 2002 PART 2 @ SPACE
Pete Tong - Live @ Space Closing Party in Ibiza (11.08.02) - 2 Hours

Timo Maas - Live on Radio 1 Essential Mix (18.08.02) - 2 Hours

CREAMFIELDS 2002 IN LIVERPOOL
Hernan Cattaneo - Live @ Creamfields 2002 (25.08.02) - 90 Mins
Underworld - Live @ Creamfields 2002 (25.08.02) - 1 Hour
Paul Oakenfold - Live @ Creamfields 2002 (25.08.02) - 90 Mins

X-Press 2 - Live on Radio 1 Essential Mix (01.09.02) - 2 Hours
Tim Deluxe - Live on Radio 1 Essential Mix (08.09.02) - 2 Hours
Rui De Silva - Live on Radio 1 Essential Mix (15.09.02) - 2 Hours
Dirty Vagas - Live on Radio 1 Essential Mix (22.09.02) - 2 Hours

RADIO 1 LIVE IN NEWCASTLE @ SHINDIG
Eric Morillo Live @ Shindig in Newcastle (29.09.02) - 1 Hour
Pete Tong Live @ Shindig in Newcastle (29.09.02) - 1 Hour

HEAVENS 4TH BIRTHDAY, BEDROCK IN LONDON
John Digweed - Live @ Bedrock in London (06.10.02) - 2 Hours

Groove Armada - Live on Radio 1 Essential Mix (13.10.02) - 2 Hours
Marco V - Live on Radio 1 Essential Mix (20.10.02) - 2 Hours

RADIO 1 LIVE IN NOTTINGHAM @ THE BOMB
Dave Congreave - Live @ The Bomb in Nottingham (27.10.02) - 1 Hour
Pete Tong - Live @ The Bomb in Nottingham (27.10.02) - 1 Hour

Bob Sinclair - Live on Radio 1 Essential Mix (03.11.02) - 2 Hours

THE COCOON EXPERIENCE
Sven Vath - The Cocoon Experience - The Club (10.11.02) - 1 Hour
Richie Hawtin - The Cocoon Experience - The After Party (10.11.02) - 1 Hour

Daniel & John Kelly - Live on Radio 1 Essential Mix (17.11.02) - 2 Hours
Death In Vegas - Live on Radio 1 Essential Mix (24.11.02) - 2 Hours

RADIO 1 LIVE IN GLASGOW @ COLOURS, LIQUID ROOMS 
Sander Kleinenberg - Live @ Liquid Rooms in Glasgow (01.12.02) - 1 Hour
Seb Fontaine - Live @ Liquid Rooms in Glasgow (01.12.02) - 1 Hour

Francesco Farfa - Live on Radio 1 Essential Mix (08.12.02) - 2 Hours
Adam Beyer - Live on Radio 1 Essential Mix (15.12.02) - 2 Hours
Carl Cox - Live on Radio 1 Essential Mix (22.12.02) - 2 Hours

RADIO 1 ESSENTIAL MIX OF THE YEAR 2002
Sasha & Digweed - Live @ The Miami WMC, USA (29.12.02) - 2 Hours

RADIO 1 NEW YEARS EVE SPECIAL, DONEGAL SQUARE IN BELFAST
Judge Jules - Live @ Donegal Square in Belfast (31.12.02) - 1 Hour
Colin Hamilton - Live @ Donegal Square in Belfast (31.12.02) - 1 Hour
Agnelli & Nelson - Live @ Donegal Square in Belfast (31.12.02) - 1 Hour


Radio Show Details


The Essential Mix is a weekly radio show broadcast on Radio 1 Essential Mix and features all styles of electronic dance music. Originally the brainchild of Eddie Gordon, the producer of the show from the very first broadcast in 1993 to 2001. After receiving weekly mix shows from DJs Tony Humphries and Frankie Knuckles on 2 hour cassettes from New York's Hot 97 and KISS 100 respectively in the early 90s Eddie felt that a BBC Radio 1 weekly show with DJs of different styles of music would offer more variety and the chance for the ever-burgeoning UK dance music scene to flourish.

He further encouraged the DJs he scheduled to flex their musical knowledge muscles by pushing the fact that the DJs were not strictly playing to a dance floor but to people listening in their homes all over the world. Hence the need for a straight out "4 to the floor" mix for 2 hours was not totally necessary and the DJs could include more eclectic music. DJ Paul Oakenfold particularly benefited from this direction prompted by Eddie Gordon to create the now famous Goa Mix which was not only voted the best Essential Mix ever but also won a Silver Award in the Specialist Music Programme category at the 1997 Sony Radio Awards. The previous year, 1996, the Essential Mix Show picked up the award of Radio Show Of The Year from Muzik Magazine. Later on it was David Holmes who created another 2 legendary hours in the history of the Essential Mix: His set on 15 June 1997 – a surprising journey from Nancy Wilson to Jimi Hendrix – redefined the DJ as a collector of musical history.

 
The show has been hosted since its conception in 1993 by DJ Pete Tong who was also the first performer, broadcast on 30 October 1993. Every Friday late night/Saturday morning a two hour programme is broadcast, usually between the hours of 3am and 5am UK-time (the programme was previously broadcast between Saturday late night/Sunday morning 1am and 3am, and before that, between 2am and 4am and originally midnight and 2am). The standard format of the show is an uninterrupted guest mix of two hours provided by an invited DJ, group or producer, introduced by Tong.

The mix is usually studio recorded in advance. Another Eddie Gordon initiative was to take the show on the road with live broadcasts from clubs or festivals, particularly during the Summer months (Northern Hemisphere) and at the New Year's Eve end of the calendar months. The live broadcasts started from within the UK and soon broadened out as live from Ibiza, North America, Australia, South Africa, Germany, Hawaii and other destinations in Europe including Rome in Italy. The BBC Radio 1 - One World Millennium celebration starting with DJ Carl Cox from Bondi Beach in Sydney Australia (more Eddie Gordon origination) before heading to Cape Town South Africa with DJ Danny Rampling prior to broadcasting DJ Dave Pearce from Glasgow, Scotland, DJ Pete Tong from Liverpool, UK then DJ Junior Vasquez from New York, USA before closing with DJ Carl Cox who had flown backwards across the dateline to complete a DJ World first with two Millennium gigs by broadcasting from Honolulu, Hawaii.


The forerunner to this mammoth New Year's Eve Essential Mix was the transatlantic three cities broadcast on the New Year's Eve of 1997 into 1998 with simultaneous broadcasts from three clubs directly to each dance floor with DJ Pete Tong at the Ministry Of Sound, London, UK, DJ Todd Terry at the Nynex Arena in Manchester, UK and finishing with DJ Eddie Baez at the Tunnel venue in Manhattan, New York, USA. Produced by Eddie Gordon who originated the idea of linking the three venues via ISDN broadcast.

The broadcasts from Ibiza have taken place every summer since the first Essential Mix live broadcast from Amnesia. The first ever Essential Mix from Ibiza came in the summer of 1995 Ibiza as a pre-recorded broadcast of Nicky Holloway playing live at Ku on 2 July 1995.

Testimonials

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name
Website FAQ

Website Frequently Asked Questions.

Frequently Asked Questions
Delivery Details

Our Global Packaging & Delivery Details.

Delivery Information
Buy One Get One Free

Our Exclusive 2-4-1 Offer

Check Out 2-4-1 Offer
Buy With Confidence

100% Satisfaction Guaranteed on All Purchases Made Through This Store.