25% OFF SALE NOW ON UNTIL END OF 2020!

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD Compilation (2007)

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD Compilation (2007)

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD Compilation (2007)

Regular price £9.99

RADIO 1 ESSENTIAL MIX SHOWS (2007)
Complete Yearly DJ-Sets DVD Compilation
 

We have put together this Quality Collection of Essential Mix Shows which offers the buyer a great chance to purchase this fantastic series of DJ-Sets offering the entire collection from start to finish in one Convenient Affordable DJ-Sets Compilation

The DJ-Sets can easily be used on your Home Entertainment System, In-Car MP3 Player, Home PC / Apple Mac, Apple iPod / iPhone / iPad, Portable Music Player or Tablet and through your Smart TV or DJ Equipment using the USB Drive option, so you have a huge variety of different devices in which you can play our DJ-Set Compilations, regardless of whether you are at home, in the car, or the train or on the move. 

 

Compilation Listing

 
Mark Ronson - Live on Radio 1 Essential Mix (07.01.07) - 2 Hours
DJ Pierre - Live on Radio 1 Essential Mix (14.01.07) - 2 Hours
Gabriel Ananda - Live on Radio 1 Essential Mix (21.01.07) - 2 Hours
Seamus Haji - Live on Radio 1 Essential Mix (28.01.07) - 2 Hours
Radio Slave - Live on Radio 1 Essential Mix (04.02.07) - 2 Hours
John Askew - Live on Radio 1 Essential Mix (11.02.07) - 2 Hours
Danny Howells- Live on Radio 1 Essential Mix (18.02.07) - 2 Hours
Tayo - Live on Radio 1 Essential Mix (25.02.07) - 2 Hours
Eric Prydz - Live on Radio 1 Essential Mix (04.03.07) - 2 Hours
DJ Spen - Live on Radio 1 Essential Mix (11.03.07) - 2 Hours
Groove Armada - Live on Radio 1 Essential Mix (18.03.07) - 2 Hours

MIAMI WINTER MUSIC CONFERENCE 2007 IN MIAMI
Frankie Knuckles & DJ Dan - Live @ Miami WMC 2007 (25.03.07) - 2 Hours
Nic Fanciulli & James Zabiela - Live @ Miami WMC 2007 (25.03.07) - 2 Hours

Goldie - Live on Radio 1 Essential Mix (08.04.07) - 2 Hours
Phil Kieran - Live on Radio 1 Essential Mix (15.04.07) - 2 Hours
Fergie - Live on Radio 1 Essential Mix (22.04.07) - 2 Hours
Steve Porter - Live on Radio 1 Essential Mix (29.04.07) - 2 Hours
Lindstrøm & Prins Thomas - Live on Essential Mix (06.05.07) - 2 Hours
Ramirez - Live on Radio 1 Essential Mix (13.05.07) - 2 Hours

RADIO ONE BIG WEEKEND AFTER SHOW IN PRESTON
Pete Tong - Live @ Radio 1's Big Weekend (20.05.07) - 1 Hour
Simian Mobile Disco - Live @ Radio 1's Big Weekend (20.05.07) - 1 Hour
Judge Jules - Live @ Radio 1's Big Weekend (20.05.07) - 1 Hour
Kutski - Live @ Radio 1's Big Weekend (20.05.07) - 1 Hour

COLOUR FEST 2007 IN RENFREWSHIRE, SCOTLAND
Marco V & Simon Foy Live @ Coloursfest 2007 (03.06.07) - 2 Hours

Justice - Live on Radio 1 Essential Mix (10.06.07) - 2 Hours
Skream - Live on Radio 1 Essential Mix (17.06.07) - 2 Hours
Rene Amesz - Live on Radio 1 Essential Mix (24.06.07) - 2 Hours
Mauro Picotto - Live on Radio 1 Essential Mix (01.07.07) - 2 Hours

INTERNATIONAL FESTIVAL IN MANCHESTER
Unabombers - Live @ The International Festival (08.07.07) - 1 Hour
Layo & Bushwacka - Live @ The International Festival (08.07.07) - 1 Hour

Digitalism - Live on Radio 1 Essential Mix (15.07.07) - 2 Hours
Soul Of Man - Live on Radio 1 Essential Mix (22.07.07) - 2 Hours

GLOBAL GATHERING 2007 IN STRATFORD
David Guetta - Live @ Global Gathering in Stratford (29.07.07) - 1 Hour
Erol Alkan - Live @ Global Gathering in Stratford (29.07.07) - 1 Hour
Paul Van Dyk - Live @ Global Gathering in Stratford (29.07.07) - 1 Hour
Sven Vath - Live @ Global Gathering in Stratford (29.07.07) - 1 Hour

Chris Lake - Live on Radio 1 Essential Mix (05.08.07) - 2 Hours

RADIO 1 LIVE IN IBIZA 2007


RADIO ONE LIVE IN IBIZA 2007 @ CREAM, AMNESIA
Sasha - Live @ Amnesia in Ibiza (12.08.07) - 1 Hour
The Swedish House Mafia - Live @ Amnesia in Ibiza (12.08.07) - 1 Hour
Eddie Halliwell - Live @ Amnesia in Ibiza (12.08.07) - 1 Hour

Alex Wolfenden - Live on Radio 1 Essential Mix (19.08.07) - 2 Hours
Hacienda Special - Live on Radio 1 Essential Mix (26.08.07) - 2 Hours
Dubfire - Live on Radio 1 Essential Mix (02.09.07) - 2 Hours

PLANET LOVE IN IRELAND 2007
Above & Beyond - Live @ Planet Love in Ireland (09.09.07) - 1 Hour
Markus Schulz - Live @ Planet Love in Ireland (09.09.07) - 1 Hour

Diplo - Live on Radio 1 Essential Mix (16.09.07) - 2 Hours
Fedde Le Grand - Live on Radio 1 Essential Mix (23.09.07) - 2 Hours

RADIO ONE LIVE @ THE WAREHOUSE PROJECT IN MANCHESTER
Krysko - Live @ Warehouse Project Launch (30.09.07) - 1 Hour
Layo & Bushwacka - Live @ Warehouse Project Launch (30.09.07) - 1 Hour
Armand Van Helden - Live @ Warehouse Project (30.09.07) - 1 Hour
Felix Da Housecat - Live @ Warehouse Project Launch (30.09.07) - 1 Hour

High Contrast - Live on Radio 1 Essential Mix (07.10.07) - 2 Hours

RADIO ONE LIVE @ THE WAREHOUSE PROJECT PARTY IN MANCHESTER
John Digweed - Live @ The Warehouse Project (13.10.07) - 2 Hours

Seb Fontaine - Live on Radio 1 Essential Mix (20.10.07) - 2 Hours

CREAM'S 15TH BIRTHDAY IN LIVERPOOL
Pete Tong - Live @ Cream's 15th Birthday (27.10.07) - 1 Hour
Armin Van Buuren - Live @ Cream's 15th Birthday (27.10.07) - 1 Hour

Bodyrox - Live on Radio 1 Essential Mix (03.11.07) - 2 Hours
Claude Vonstroke - Live on Radio 1 Essential Mix (10.11.07) - 2 Hours
Harri & Domenic - Live on Radio 1 Essential Mix (17.11.07) - 2 Hours
Umek - Live on Radio 1 Essential Mix (24.11.07) - 2 Hours

RADIO ONE LIVE @ THE WAREHOUSE PROJECT IN MANCHESTER
Mr Scruff - Live @ Warehouse Project in Manchester (01.12.07) - 1 Hour
DJ Marky - Live @ Warehouse Project in Manchester (01.12.07) - 1 Hour

Nic Fanciulli & James Zabiela - Live on Essential Mix (08.12.07) - 2 Hours

Streetlife DJs - Live on Radio 1 Essential Mix (15.12.07) - 2 Hours

RADIO ONE LIVE @ THE WAREHOUSE PROJECT IN MANCHESTER
Axwell & David Guetta - Live @ Warehouse Project (22.12.07) - 2 Hours

SPECIAL RADIO 1 DJ'S FAVOURITE ALL-TIME ESSENTIAL MIXES
Daft Punk - Live on Radio 1 Essential Mix (24.12.07) - 2 Hours
David Holmes - Live on Radio 1 Essential Mix (25.12.07) - 2 Hours
Paul Oakenfold - The Goa Mix on Radio 1 (26.12.07) - 2 Hours
DJ Tiesto - Live on Radio 1 Essential Mix (27.12.07) - 2 Hours )
Radio Soulwax - Live on Radio 1 Essential Mix (28.12.07) - 2 Hours

Hot Chip - Live on Radio 1 Essential Mix (29.12.07) - 2 Hours

RADIO 1 NEW YEARS EVE SPECIAL 2007
Pete Tong - Live Around The UK on NYE (31.12.07) - 2 Hours
Annie Mac - Live Around The UK on NYE (31.12.07) - 1 Hour
Eddie Halliwell - Live Around The UK on NYE (31.12.07) - 1 Hour
Pendulum - Live Around The UK on NYE (31.12.07) - 1 Hour
High Contrast - Live @ Essential Mix Of The Year (31.12.07) - 3 Hours



Radio Show Details


The Essential Mix is a weekly radio show broadcast on Radio 1 Essential Mix and features all styles of electronic dance music. Originally the brainchild of Eddie Gordon, the producer of the show from the very first broadcast in 1993 to 2001. After receiving weekly mix shows from DJs Tony Humphries and Frankie Knuckles on 2 hour cassettes from New York's Hot 97 and KISS 100 respectively in the early 90s Eddie felt that a BBC Radio 1 weekly show with DJs of different styles of music would offer more variety and the chance for the ever-burgeoning UK dance music scene to flourish.

He further encouraged the DJs he scheduled to flex their musical knowledge muscles by pushing the fact that the DJs were not strictly playing to a dance floor but to people listening in their homes all over the world. Hence the need for a straight out "4 to the floor" mix for 2 hours was not totally necessary and the DJs could include more eclectic music. DJ Paul Oakenfold particularly benefited from this direction prompted by Eddie Gordon to create the now famous Goa Mix which was not only voted the best Essential Mix ever but also won a Silver Award in the Specialist Music Programme category at the 1997 Sony Radio Awards. The previous year, 1996, the Essential Mix Show picked up the award of Radio Show Of The Year from Muzik Magazine. Later on it was David Holmes who created another 2 legendary hours in the history of the Essential Mix: His set on 15 June 1997 – a surprising journey from Nancy Wilson to Jimi Hendrix – redefined the DJ as a collector of musical history.

 
The show has been hosted since its conception in 1993 by DJ Pete Tong who was also the first performer, broadcast on 30 October 1993. Every Friday late night/Saturday morning a two hour programme is broadcast, usually between the hours of 3am and 5am UK-time (the programme was previously broadcast between Saturday late night/Sunday morning 1am and 3am, and before that, between 2am and 4am and originally midnight and 2am). The standard format of the show is an uninterrupted guest mix of two hours provided by an invited DJ, group or producer, introduced by Tong.

The mix is usually studio recorded in advance. Another Eddie Gordon initiative was to take the show on the road with live broadcasts from clubs or festivals, particularly during the Summer months (Northern Hemisphere) and at the New Year's Eve end of the calendar months. The live broadcasts started from within the UK and soon broadened out as live from Ibiza, North America, Australia, South Africa, Germany, Hawaii and other destinations in Europe including Rome in Italy. The BBC Radio 1 - One World Millennium celebration starting with DJ Carl Cox from Bondi Beach in Sydney Australia (more Eddie Gordon origination) before heading to Cape Town South Africa with DJ Danny Rampling prior to broadcasting DJ Dave Pearce from Glasgow, Scotland, DJ Pete Tong from Liverpool, UK then DJ Junior Vasquez from New York, USA before closing with DJ Carl Cox who had flown backwards across the dateline to complete a DJ World first with two Millennium gigs by broadcasting from Honolulu, Hawaii.


The forerunner to this mammoth New Year's Eve Essential Mix was the transatlantic three cities broadcast on the New Year's Eve of 1997 into 1998 with simultaneous broadcasts from three clubs directly to each dance floor with DJ Pete Tong at the Ministry Of Sound, London, UK, DJ Todd Terry at the Nynex Arena in Manchester, UK and finishing with DJ Eddie Baez at the Tunnel venue in Manhattan, New York, USA. Produced by Eddie Gordon who originated the idea of linking the three venues via ISDN broadcast.

The broadcasts from Ibiza have taken place every summer since the first Essential Mix live broadcast from Amnesia. The first ever Essential Mix from Ibiza came in the summer of 1995 Ibiza as a pre-recorded broadcast of Nicky Holloway playing live at Ku on 2 July 1995.

Testimonials

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name
Website FAQ

Website Frequently Asked Questions.

Frequently Asked Questions
Delivery Details

Our Global Packaging & Delivery Details.

Delivery Information
Website Polices

Content, Artist and Refunds & Returns Policy

Refunds & Returns
Buy With Confidence

100% Satisfaction Guaranteed on All Purchases Made Through This Store.