25% OFF SALE NOW ON UNTIL END OF 2020!

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD Compilation (2008)

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD Compilation (2008)

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD Compilation (2008)

Regular price £9.99

RADIO 1 ESSENTIAL MIX SHOWS (2008)
Complete Yearly DJ-Sets DVD Compilation
 

We have put together this Quality Collection of Essential Mix Shows which offers the buyer a great chance to purchase this fantastic series of DJ-Sets offering the entire collection from start to finish in one Convenient Affordable DJ-Sets Compilation

The DJ-Sets can easily be used on your Home Entertainment System, In-Car MP3 Player, Home PC / Apple Mac, Apple iPod / iPhone / iPad, Portable Music Player or Tablet and through your Smart TV or DJ Equipment using the USB Drive option, so you have a huge variety of different devices in which you can play our DJ-Set Compilations, regardless of whether you are at home, in the car, or the train or on the move. 

 

Compilation Listing


Essential Sunset Mix - Live on Radio 1 Essential Mix (01.01.08) - 2 Hours
The Count & Sinden - Live on Radio 1 Essential Mix (05.01.08) - 2 Hours
Gareth Emery - Live on Radio 1 Essential Mix (12.01.08) - 2 Hours
TC - Live on Radio 1 Essential Mix (19.01.08) - 2 Hours
Luciano - Live on Radio 1 Essential Mix (26.01.08) - 2 Hours
Benga - Live on Radio 1 Essential Mix (02.02.08) - 2 Hours
Mark Brown - Live on Radio 1 Essential Mix (07.02.08) - 2 Hours
Hernan Cattaneo - Live on Radio 1 Essential Mix (16.02.08) - 2 Hours
Laidback Luke - Live on Radio 1 Essential Mix (23.02.08) - 2 Hours
Adam Freeland - Live on Radio 1 Essential Mix (01.03.08) - 2 Hours
Copyright - Live on Radio 1 Essential Mix (08.03.08) - 2 Hours
Matthew Dear - Live on Radio 1 Essential Mix (15.03.08) - 2 Hours

Shlomi Aber - Live on Radio 1 Essential Mix (22.03.08) - 2 Hours

MIAMI WINTER MUSIC CONFERENCE 2008 IN MIAMI, USA
Deep Dish & Cedric Gervais - Live @ Miami WMC 2008 (29.03.08) - 2 Hours

MIAMI WINTER MUSIC CONFERENCE 2008 IN MIAMI, USA
Carl Cox & Moby - Live @ Miami WMC 2008 (05.04.08) - 2 Hours

RADIO 1 ON TOUR LIVE IN HUDDERSFIELD @ AFTERPARTY
Martin Doorly & Pete Tong - Live @ Afterparty (12.04.08) - 2 Hours

RADIO 1 ON TOUR LIVE IN GLASGOW @ INSIDE OUT
Judge Jules & Barry Connell - Live @ Inside Out (19.04.08) - 2 Hours

RADIO 1 ON TOUR LIVE IN LINCOLN @ MODA
Andy George & Kissy Sell - Live @ Moda in Lincoln (26.04.08) - 2 Hours

RADIO 1 ON TOUR LIVE IN BATH @ METROPOLIS
Tom Maddicott & Annie Mac - Live @ Metripolis in Bath (03.05.08) - 2 Hours

Sebastien Leger - Live on Radio 1 Essential Mix (10.05.08) - 2 Hours
Alex Kidd - Live on Radio 1 Essential Mix (17.05.08) - 2 Hours
MSTRKRFT - Live on Radio 1 Essential Mix (24.05.08) - 2 Hours
Dirty South - Live on Radio 1 Essential Mix (31.05.08) - 2 Hours
DJ Q (Bassline Special) - Live on Radio 1 Essential Mix (07.06.08) - 2 Hours

RADIO 1 IN IBIZA 2008 @ WONDERLAND, EDEN
Groove Armada - Live @ Wonderland in Ibiza (14.06.08) - 2 Hours

COLOURSFEST 2008 IN RENFREWSHIRE, SCOTLAND
Richard Durand & Paul van Dyk - Live @ Coloursfest (14.06.08) - 2 Hours

Crookers - Live on Radio 1 Essential Mix (21.06.08) - 2 Hours
Roger Sanchez - Live on Radio 1 Essential Mix (28.06.08) - 2 Hours

GLASTONBURY 2008 IN SOMERSET
James Zabiela & Booka Shade - Live @ Glastonbury 2008 (05.07.08) - 2 Hours

John O'Callaghan - Live on Radio 1 Essential Mix 12.07.08) - 2 Hours
Deadmau5 - Live on Radio 1 Essential Mix (19.07.08) - 2 Hours
Kris Menace & Fred Falke - Live on Radio 1 Essential Mix (26.07.08) - 2 Hours
Steve Aoki - Live on Radio 1 Essential Mix (02.08.08) - 2 Hours

RADIO 1 LIVE IN IBIZA 2008


RADIO 1 IN IBIZA 2008 @ CREAM, AMNESIA
John Digweed & Pete Tong - Live @ Amnesia in Ibiza (09.08.08) - 90 Mins
Eddie Halliwell & Judge Jules - Live @ Amnesia in Ibiza (09.08.08) - 90 Mins
Justice & Zane Lowe - Live @ Amnesia Terrance in Ibiza (09.08.08) - 1 Hour
Annie Mac & Kissy Sell Out - Live @ Amnesia Terrance (09.08.08) - 1 Hour

Chase & Status - Live on Radio 1 Essential Mix (09.08.08) - 2 Hours
Paolo Mojo - Live on Radio 1 Essential Mix (16.08.08) - 2 Hours

CREAMFIELDS 2008 IN LIVERPOOL
Sasha & Paul Oakenfold - Live @ Creamfields 1998 (23.09.08) - 2 Hours
Pete Tong - Live @ Creamfields 2008 in Liverpool (24.08.08) - 1 Hour
Sasha - Live @ Creamfields 2008 in Liverpool (24.08.08) - 1 Hour
Erick Prydz - Live @ Creamfields 2008 in Liverpool (24.08.08) - 1 Hour
2 Many DJ's - Live @ Creamfields 2008 in Liverpool (24.08.08) - 2 Hours
Noisia - Live @ Creamfields 2008 in Liverpool (24.08.08) - 2 Hours

Peace Division - Live on Radio 1 Essential Mix (30.08.08) - 2 Hours
Mason - Live on Radio 1 Essential Mix (06.09.08) - 2 Hours

PLANET LOVE 2008 IN CO ANTRIM
Sander Van Doorn - Live @ Planet Love 2008 i(13.09.08) - 1 Hour
Mauro Picotto - Live @ Planet Love 2008 (13.09.08) - 1 Hour

Riton - Live on Radio 1 Essential Mix (20.09.08) - 2 Hours
Dennis Ferrer - Live on Radio 1 Essential Mix (20.09.08) - 2 Hours
Erol Alkan - Live on Radio 1 Essential Mix (03.10.08) - 2 Hours
John Dahlback - Live on Radio 1 Essential Mix (04.10.08) - 2 Hours
Andy C - Live on Radio 1 Essential Mix (10.10.08) - 2 Hours

RADIO ONE LIVE @ THE WAREHOUSE PROJECT IN MANCHESTER
Deadmau5 & Pete Tong - Live @ Warehouse Project (11.10.08) - 2 Hours

Crookers - Live on Radio 1 Essential Mix (17.10.08) - 2 Hours
Calvin Harris - Live on Radio 1 Essential Mix (18.10.08) - 2 Hours
Diplo - Live on Radio 1 Essential Mix (24.10.08) - 2 Hours
Steve Mac - Live on Radio 1 Essential Mix (25.10.08) - 2 Hours
Kissy Sellout - Live on Radio 1 Essential Mix (24.10.08) - 2 Hours

RADIO ONE LIVE IN NEW YORK @ FILLMORE THEATRE
James Lavelle - Live @ Fillmore Theatre in New York (01.11.08) - 1 Hour
Pete Tong - Live @ Fillmore Theatre in New York (01.11.08) - 1 Hour

London Elektricity - Live on Radio 1 Essential Mix (08.11.08) - 2 Hours
A-Trak & Erol Alkan - Live @ 2020 Rocks (15.11.08) - 2 Hours
Loko Dice - Live on Radio 1 Essential Mix (22.11.08) - 2 Hours
Flying Circus - Live on Radio 1 Essential Mix (29.11.08) - 2 Hours
Markus Schulz - Live on Radio 1 Essential Mix (06.12.08) - 2 Hours
Rusko - Live on Radio 1 Essential Mix (13.12.08) - 2 Hours
Slam - Live on Radio 1 Essential Mix (20.12.08) - 2 Hours

RADIO ONE LIVE @ THE WAREHOUSE PROJECT IN MANCHESTER
Swedish House Mafia - Live @ Warehouse Project (27.12.08) - 2 Hours


Radio Show Details


The Essential Mix is a weekly radio show broadcast on Radio 1 Essential Mix and features all styles of electronic dance music. Originally the brainchild of Eddie Gordon, the producer of the show from the very first broadcast in 1993 to 2001. After receiving weekly mix shows from DJs Tony Humphries and Frankie Knuckles on 2 hour cassettes from New York's Hot 97 and KISS 100 respectively in the early 90s Eddie felt that a BBC Radio 1 weekly show with DJs of different styles of music would offer more variety and the chance for the ever-burgeoning UK dance music scene to flourish.

He further encouraged the DJs he scheduled to flex their musical knowledge muscles by pushing the fact that the DJs were not strictly playing to a dance floor but to people listening in their homes all over the world. Hence the need for a straight out "4 to the floor" mix for 2 hours was not totally necessary and the DJs could include more eclectic music. DJ Paul Oakenfold particularly benefited from this direction prompted by Eddie Gordon to create the now famous Goa Mix which was not only voted the best Essential Mix ever but also won a Silver Award in the Specialist Music Programme category at the 1997 Sony Radio Awards. The previous year, 1996, the Essential Mix Show picked up the award of Radio Show Of The Year from Muzik Magazine. Later on it was David Holmes who created another 2 legendary hours in the history of the Essential Mix: His set on 15 June 1997 – a surprising journey from Nancy Wilson to Jimi Hendrix – redefined the DJ as a collector of musical history.

 
The show has been hosted since its conception in 1993 by DJ Pete Tong who was also the first performer, broadcast on 30 October 1993. Every Friday late night/Saturday morning a two hour programme is broadcast, usually between the hours of 3am and 5am UK-time (the programme was previously broadcast between Saturday late night/Sunday morning 1am and 3am, and before that, between 2am and 4am and originally midnight and 2am). The standard format of the show is an uninterrupted guest mix of two hours provided by an invited DJ, group or producer, introduced by Tong.

The mix is usually studio recorded in advance. Another Eddie Gordon initiative was to take the show on the road with live broadcasts from clubs or festivals, particularly during the Summer months (Northern Hemisphere) and at the New Year's Eve end of the calendar months. The live broadcasts started from within the UK and soon broadened out as live from Ibiza, North America, Australia, South Africa, Germany, Hawaii and other destinations in Europe including Rome in Italy. The BBC Radio 1 - One World Millennium celebration starting with DJ Carl Cox from Bondi Beach in Sydney Australia (more Eddie Gordon origination) before heading to Cape Town South Africa with DJ Danny Rampling prior to broadcasting DJ Dave Pearce from Glasgow, Scotland, DJ Pete Tong from Liverpool, UK then DJ Junior Vasquez from New York, USA before closing with DJ Carl Cox who had flown backwards across the dateline to complete a DJ World first with two Millennium gigs by broadcasting from Honolulu, Hawaii.


The forerunner to this mammoth New Year's Eve Essential Mix was the transatlantic three cities broadcast on the New Year's Eve of 1997 into 1998 with simultaneous broadcasts from three clubs directly to each dance floor with DJ Pete Tong at the Ministry Of Sound, London, UK, DJ Todd Terry at the Nynex Arena in Manchester, UK and finishing with DJ Eddie Baez at the Tunnel venue in Manhattan, New York, USA. Produced by Eddie Gordon who originated the idea of linking the three venues via ISDN broadcast.

The broadcasts from Ibiza have taken place every summer since the first Essential Mix live broadcast from Amnesia. The first ever Essential Mix from Ibiza came in the summer of 1995 Ibiza as a pre-recorded broadcast of Nicky Holloway playing live at Ku on 2 July 1995.

Testimonials

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name
Website FAQ

Website Frequently Asked Questions.

Frequently Asked Questions
Delivery Details

Our Global Packaging & Delivery Details.

Delivery Information
Buy One Get One Free

Our Exclusive 2-4-1 Offer

Check Out 2-4-1 Offer
Buy With Confidence

100% Satisfaction Guaranteed on All Purchases Made Through This Store.