25% OFF SALE NOW ON UNTIL END OF 2020!

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD / USB-DRIVE Compilation (2010)

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD / USB-DRIVE Compilation (2010)

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD / USB-DRIVE Compilation (2010)

Regular price £14.99

RADIO 1 ESSENTIAL MIX SHOWS (2010)
Complete Yearly DJ-Sets DVD / USB Compilation
 

We have put together this Quality Collection of Essential Mix Shows which offers the buyer a great chance to purchase this fantastic series of DJ-Sets offering the entire collection from start to finish in one Convenient Affordable DJ-Sets Compilation

The DJ-Sets can easily be used on your Home Entertainment System, In-Car MP3 Player, Home PC / Apple Mac, Apple iPod / iPhone / iPad, Portable Music Player or Tablet and through your Smart TV or DJ Equipment using the USB Drive option, so you have a huge variety of different devices in which you can play our DJ-Set Compilations, regardless of whether you are at home, in the car, or the train or on the move. 

 

Compilation Listing

  

RADIO ONE @ MINISTRY OF SOUND, 02 ARENA IN LONDON
Deadmau5- Live @ MOS, O2 Arena in London (01.01.10) - 1 Hour
Erick Prydz- Live @ MOS, O2 Arena in London (01.01.10) - 1 Hour
Justice- Live @ MOS, O2 Arena in London (01.01.10) - 1 Hour
Plump DJ's - Live @ MOS, O2 Arena in London (01.01.10) - 1 Hour
Pete Tong - Live @ MOS, O2 Arena in London (01.01.10) - 1 Hour

Simian Mobile Disco - Live on Radio 1 Essential Mix (09.01.10) - 2 Hours
Christian Smith - Live on Radio 1 Essential Mix (16.01.10) - 2 Hours
Four Tet - Live on Radio 1 Essential Mix (23.01.10) - 2 Hours
Annie Mac & Hostage - Live on Radio 1 Essential Mix (30.01.10)- 2 Hours
Riva Starr - Live on Radio 1 Essential Mix (06.02.10) - 2 Hours
John 00 Fleming - Live on Radio 1 Essential Mix (13.02.10) - 2 Hours
Jack Beats - Live on Radio 1 Essential Mix (20.02.10) - 2 Hours
Faithless Sound System - Live on Radio 1 Essential Mix (27.02.10) - 2 Hours

RADIO ONE IN NEW DJ'S WE TRUST PARTY IN NEWCASTLE
Kissy Sell Out - Live @ In New DJ's We Trust Party (05.03.10) - 1 Hour
Alex Metric - Live @ In New DJ's We Trust Party (05.03.10) - 1 Hour

Noisia - Live on Radio 1 Essential Mix (13.03.10) - 2 Hours
Audio Bullys - Live on Radio 1 Essential Mix (27.03.10) - 2 Hours
James Zabiela - Live on Radio 1 Essential Mix (03.04.10) - 2 Hours
Buraka Som Sistema - Live on Radio 1 Essential Mix (10.04.10) - 2 Hours
Ferry Corsten - Live on Radio 1 Essential Mix (17.04.10) - 2 Hours

500TH RADIO 1 ESSENTIAL MIX PARTY @ CIRCUS IN LIVERPOOL
Airplane - Live @ 500th Radio 1 Essential Mix (24.04.10) - 1 Hour
Pete Tong - Live @ 500th Radio 1 Essential Mix (24.04.10) - 1 Hour
Sasha - Live @ 500th Radio 1 Essential Mix (24.04.10) - 1 Hour
Richie Hawtin - Live @ 500th Radio 1 Essential Mix (24.04.10) - 1 Hour

Breakage - Live on Radio 1 Essential Mix (01.05.10) - 2 Hours
Dave Spoon - Live on Radio 1 Essential Mix (08.05.10) - 2 Hours
Boy 8 Bit - Live on Radio 1 Essential Mix (15.05.10) - 2 Hours

RADIO 1 BIG WEEDEKND @ VAYNOL ESTATE IN BANGOR
Deadmaus - Live @ Radio One Big Weekend in Bangor (22.05.10) - 1 Hour
Mylo - Live @ Radio One Big Weekend in Bangor (22.05.10) - 1 Hour
Laurent Garnier - Live @ Radio One Big Weekend r (22.05.10) - 1 Hour

John Digweed - Live on Radio 1 Essential Mix (29.05.10) - 2 Hours
Tim Green - Live on Radio 1 Essential Mix (05.06.10) - 2 Hours
Chuckie - Live on Radio 1 Essential Mix (12.06.10) - 2 Hours
Boyz Noize - Live on Essential Mix (19.06.10) - 2 Hours
Justin Martin - Live on Radio 1 Essential Mix (03.07.10) - 2 Hours
Afrojack - Live on Radio 1 Essential Mix (10.07.10) – 2 Hours
Pendulum - Live on Radio 1 Essential Mix (17.07.10) - 2 Hours

RADIO 1 LIVE @ GLASTONBURY FESTIVAL 2010 IN SOMERSET
Annie Mac - Live @ Glastonbury 2010 (26.06.10) – 1 Hour
Toddla T - Live @ Glastonbury 2010 (26.06.10) – 1 Hour
Chase & Status - Live @ Glastonbury 2010 (26.06.10) – 1 Hour
Skream - Live @ Glastonbury 2010 (26.06.10) – 1 Hour

Magnetic Man - Live on Radio 1 Essential Mix (24.07.10) – 2 Hours
Nick Curley - Live on Radio 1 Essential Mix (31.07.10) - 2 Hours

RADIO 1 LIVE IN IBIZA 2010

RADIO 1 - LIVE @ COME TOGETHER, SPACE IN IBIZA (02.08.10)
Grand Master Flash - Live @ Space in Ibiza (02.08.10) - 1 Hour
Zane Lowe & Mark Ronson - Live @ Space in Ibiza (02.08.10) - 2 Hours

RADIO 1 - LIVE @ COCOON, AMNESIA IN IBIZA (05.08.10)
Andre Galluzzi & Sven Vath - Live @ Amnesia in Ibiza (05.08.10) - 2 Hours

RADIO 1 - LIVE @ IBIZA ROCKS HOTEL IN IBIZA (06.08.10)
Annie Mac - Live @ Ibiza Rocks Hotel in Ibiza (06.08.10) - 2 Hours
Pete Tong - Live @ Ibiza Rocks Hotel in Ibiza (06.08.10) - 30 Mins
Swedish House Mafia - Live @ Ibiza Rocks Hotel in Ibiza (06.08.10) - 30 Mins
Aeroplane - Live @ Ibiza Rocks Hotel in Ibiza (06.08.10) - 30 Mins
Afrojack - Live @ Ibiza Rocks Hotel in Ibiza (06.08.10) - 30 Mins

RADIO 1 - LIVE @ CREAM, PRIVILEGE IN IBIZA (08.08.10)
Pete Tong - Live @ Cream, Privilege in Ibiza (08.08.10) - 1 Hour
Japanese Popstar - Live @ Cream, Privilege in Ibiza (08.08.10) - 1 Hour
Underworld - Live @ Cream, Privilege in Ibiza (08.08.10) - 1 Hour
Above & Beyond - Live @ Cream, Privilege in Ibiza (08.08.10) - 1 Hour
Annie Mac - Live @ Cream, Privilege in Ibiza (08.08.10) - 1 Hour

Chris Lake - Live on Essential Mix (14.08.10) - 2 Hours
The Count & Sinden - Live on Radio 1 Essential Mix (21.08.10) - 2 Hours
Danny Byrd - Live on Radio 1 Essential Mix (28.08.10) - 2 Hours

RADIO 1 - LIVE @ CREAMFIELDS 2010 IN LIVERPOOL (28.08.10)
Joris Voorn - Live @ Creamfields 2010 in Liverpool (28.08.10) - 2 Hours
Swedish House Mafia - Live @ Creamfields 2010 in Liverpool (28.08.10) - 2 Hours

Paul Woolford - Live on Radio 1 Essential Mix (25.09.10) – 2 Hours
Kim Fai - Live on Radio 1 Essential Mix (02.10.10) – 2 Hours
Netsky - Live on Radio 1 Essential Mix (09.10.10) - 2 Hours
Marcus Schossow - Live on Radio 1 Essential Mix (16.10.10) - 2 Hours
Basement Jaxx - Live on Radio 1 Essential Mix (23.10.10) - 2 Hours
Magda - Live on Radio 1 Essential Mix (30.10.10) - 2 Hours
Wolfgang Gartner - Live on Radio 1 Essential Mix (06.11.10) - 2 Hours
Nero - Live on Radio 1 Essential Mix (13.11.10) - 2 Hours
2000 & One - Live on Radio 1 Essential Mix (20.11.10) - 2 Hours
Roska - Live on Radio 1 Essential Mix (27.11.10) - 2 Hours
Sander Kleinenberg - Live on Radio 1 Essential Mix (04.12.10) - 2 Hours
Avicii - Live on Radio 1 Essential Mix (11.12.10) - 2 Hours

ESSENTIAL MIX OF THE YEAR 2010
Swedish House Mafia - Live on Radio 1 Essential Mix  (24.12.10) - 2 Hours


Radio Show Details


The Essential Mix is a weekly radio show broadcast on Radio 1 Essential Mix and features all styles of electronic dance music. Originally the brainchild of Eddie Gordon, the producer of the show from the very first broadcast in 1993 to 2001. After receiving weekly mix shows from DJs Tony Humphries and Frankie Knuckles on 2 hour cassettes from New York's Hot 97 and KISS 100 respectively in the early 90s Eddie felt that a BBC Radio 1 weekly show with DJs of different styles of music would offer more variety and the chance for the ever-burgeoning UK dance music scene to flourish.

He further encouraged the DJs he scheduled to flex their musical knowledge muscles by pushing the fact that the DJs were not strictly playing to a dance floor but to people listening in their homes all over the world. Hence the need for a straight out "4 to the floor" mix for 2 hours was not totally necessary and the DJs could include more eclectic music. DJ Paul Oakenfold particularly benefited from this direction prompted by Eddie Gordon to create the now famous Goa Mix which was not only voted the best Essential Mix ever but also won a Silver Award in the Specialist Music Programme category at the 1997 Sony Radio Awards. The previous year, 1996, the Essential Mix Show picked up the award of Radio Show Of The Year from Muzik Magazine. Later on it was David Holmes who created another 2 legendary hours in the history of the Essential Mix: His set on 15 June 1997 – a surprising journey from Nancy Wilson to Jimi Hendrix – redefined the DJ as a collector of musical history.

 
The show has been hosted since its conception in 1993 by DJ Pete Tong who was also the first performer, broadcast on 30 October 1993. Every Friday late night/Saturday morning a two hour programme is broadcast, usually between the hours of 3am and 5am UK-time (the programme was previously broadcast between Saturday late night/Sunday morning 1am and 3am, and before that, between 2am and 4am and originally midnight and 2am). The standard format of the show is an uninterrupted guest mix of two hours provided by an invited DJ, group or producer, introduced by Tong.

The mix is usually studio recorded in advance. Another Eddie Gordon initiative was to take the show on the road with live broadcasts from clubs or festivals, particularly during the Summer months (Northern Hemisphere) and at the New Year's Eve end of the calendar months. The live broadcasts started from within the UK and soon broadened out as live from Ibiza, North America, Australia, South Africa, Germany, Hawaii and other destinations in Europe including Rome in Italy. The BBC Radio 1 - One World Millennium celebration starting with DJ Carl Cox from Bondi Beach in Sydney Australia (more Eddie Gordon origination) before heading to Cape Town South Africa with DJ Danny Rampling prior to broadcasting DJ Dave Pearce from Glasgow, Scotland, DJ Pete Tong from Liverpool, UK then DJ Junior Vasquez from New York, USA before closing with DJ Carl Cox who had flown backwards across the dateline to complete a DJ World first with two Millennium gigs by broadcasting from Honolulu, Hawaii.


The forerunner to this mammoth New Year's Eve Essential Mix was the transatlantic three cities broadcast on the New Year's Eve of 1997 into 1998 with simultaneous broadcasts from three clubs directly to each dance floor with DJ Pete Tong at the Ministry Of Sound, London, UK, DJ Todd Terry at the Nynex Arena in Manchester, UK and finishing with DJ Eddie Baez at the Tunnel venue in Manhattan, New York, USA. Produced by Eddie Gordon who originated the idea of linking the three venues via ISDN broadcast.

The broadcasts from Ibiza have taken place every summer since the first Essential Mix live broadcast from Amnesia. The first ever Essential Mix from Ibiza came in the summer of 1995 Ibiza as a pre-recorded broadcast of Nicky Holloway playing live at Ku on 2 July 1995.

Testimonials

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name
Website FAQ

Website Frequently Asked Questions.

Frequently Asked Questions
Delivery Details

Our Global Packaging & Delivery Details.

Delivery Information
Buy One Get One Free

Our Exclusive 2-4-1 Offer

Check Out 2-4-1 Offer
Buy With Confidence

100% Satisfaction Guaranteed on All Purchases Made Through This Store.