25% OFF SALE NOW ON UNTIL END OF 2020!

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD / USB-DRIVE Compilation (2005)

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD / USB-DRIVE Compilation (2005)

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD / USB-DRIVE Compilation (2005)

Regular price £14.99

RADIO 1 ESSENTIAL MIX SHOWS (2005)
Complete Yearly DJ-Sets DVD / USB Compilation
 

We have put together this Quality Collection of Essential Mix Shows which offers the buyer a great chance to purchase this fantastic series of DJ-Sets offering the entire collection from start to finish in one Convenient Affordable DJ-Sets Compilation 

The DJ-Sets can easily be used on your Home Entertainment System, In-Car MP3 Player, Home PC / Apple Mac, Apple iPod / iPhone / iPad, Portable Music Player or Tablet and through your Smart TV or DJ Equipment using the USB Drive option, so you have a huge variety of different devices in which you can play our DJ-Set Compilations, regardless of whether you are at home, in the car, or the train or on the move. 


Compilation Listing

 

Radio Soulwax - Live on Radio 1 Essential Mix (02.01.05) - 2 Hours
David Guetta - Live on Radio 1 Essential Mix (23.01.05) - 2 Hours
Pete Weller - Live on Radio 1 Essential Mix (30.01.05) - 2 Hours

RADIO ONE LIVE @ CLUB CASS
Pete Tong & Nic Fanciulli - Live @ Club Class (06.02.05) - 1 Hour
Nic Fanciulli - Live @ Club Class (06.02.05) - 1 Hour

Eddie Halliwell - Live on Radio 1 Essential Mix (13.02.05) - 2 Hours
Ben Watt - Live on Radio 1 Essential Mix (20.02.05) - 2 Hours
Krafty Kuts - Live on Radio 1 Essential Mix (27.02.05) - 2 Hours
Silicone Soul - Live on Radio 1 Essential Mix (06.03.05) - 2 Hours
Eric Prydz - Live on Radio 1 Essential Mix (13.03.05) - 2 Hours
Evil Nine - Live on Radio 1 Essential Mix (20.03.05) - 2 Hours

MIAMI WINTER MUSIC CONFERENCE 2005
Desyn Masiello - Live @ Miami WMC 2005 in Miami (27.03.05) – 1 Hour
Gabriel & Dresden - Live @ Miami WMC 2005 in Miami (27.03.05) – 1 Hour
Murk - Live @ Miami WMC 2005 in Miami (27.03.05) – 1 Hour

Yoji Biomehanika - Live on Radio 1 Essential Mix (03.04.05) - 2 Hours
Mylo - Live on Radio 1 Essential Mix (10.04.05) - 2 Hours

SKOL BEATS IN BRAZIL
Layo & Bushwacka - Live @ Skol Beats in Brazil (17.04.05) – 1 Hour
Patife - Live @ Skol Beats in Brazil (17.04.05) – 1 Hour
Pete Tong - Live @ Skol Beats in Brazil (17.04.05) – 1 Hour
Hernan Cattaneo - Live @ Skol Beats in Brazil (17.04.05) – 1 Hour

DJ Tiesto - Live @ Disneyland in Paris (24.04.05) - 2 Hours
Andy C - Live on Radio 1 Essential Mix (01.05.05) - 2 Hours

RADIO ONE BIG WEEKEND LIVE IN SUNDERLAND
Dave Pearce - Live @ Radio 1 Big Weekend (08.05.05) – 1 Hour
Mauro Picotto - Live @ Radio 1 Big Weekend (08.05.05) – 1 Hour
Fergie - Live @ Radio 1 Big Weekend (08.05.05) – 1 Hour
Judge Jules - Live @ Radio 1 Big Weekend (08.05.05) – 1 Hour

Tom Middleton - Live on Radio 1 Essential Mix (15.05.05) - 2 Hours
Sasha - Live on Radio 1 Essential Mix (22.05.05) - 2 Hours
Bob Sinclar - Live on Radio 1 Essential Mix (29.05.05) - 2 Hours
Tom Neville - Live on Radio 1 Essential Mix (05.06.05) - 2 Hours
Anne Savage - Live on Radio 1 Essential Mix (12.06.05) - 2 Hours
Deep Dish - Live on Radio 1 Essential Mix (19.06.05) - 2 Hours

GLASTONBURY 2005 IN SOMMERSET
Darren Emerson - Live @ Glastonbury 2005 in Sommerset (26.06.05) – 1 Hour
James Lavelle - Live @ Glastonbury 2005 in Sommerset (26.05.05) – 1 Hour

Masters at Work - Live on Radio 1 Essential Mix (09.07.05) - 2 Hours

T IN THE PARK LIVE IN SCOTLAND
DJ Sneak - Live @ Radio 1 T in the Park in Scotland (10.07.05) – 1 Hour
R Hawtin & R Villalobos - Live @ Radio 1 T in the Park (10.07.05) – 2 Hours

Steve Lawler - Live on Radio 1 Essential Mix (17.07.05) - 2 Hours
Martin Solveig - Live on Radio 1 Essential Mix (24.07.05) - 2 Hours

GODSKITCHEN GLOBAL GATHERING 2005 IN WARWICK
John Digweed - Live @ Global Gathering 2005 (31.07.05) – 1 Hour
Fergie - Live @ Global Gathering 2005 (31.07.05) – 1 Hour
Paul Van Dyk - Live @ Global Gathering 2005 (31.07.05) – 1 Hour
Roger Sanchez - Live @ Global Gathering 2005 (31.07.05) – 1 Hour
Pete Tong - Live @ Global Gathering 2005 (31.07.05) – 1 Hour


RADIO 1 LIVE IN IBIZA 2005 ANNIVERSARY

RADIO 1 LIVE IN IBIZA 2005 @ AMNESIA
DJ Tiesto - Live @ Amnesia in Ibiza (07.08.05) – 2 Hours

RADIO 1 LIVE IN IBIZA 10 YEAR ANNIVERSARY @ CAFÉ MAMBO
Pete Tong - Live @ Cafe Mambo in Ibiza (14.08.05) – 45 Mins
Paul Van Dyk - Live @ Cafe Mambo in Ibiza (14.08.05) – 45 Mins
Dave Guetta - Live @ Cafe Mambo in Ibiza (14.08.05) – 45 Mins
Timo Mass - Live @ Cafe Mambo in Ibiza (14.08.05) – 45 Mins

RADIO 1 LIVE IN IBIZA 10 YEAR ANNIVERSARY @ SPACE
Judge Jules Backstage with Erick Morillo Interview (14.08.05) - 30 Mins
Radio 1 A Decade in Ibiza The Story (14.08.05) - 1 Hour
Judge Jules, Pete Tong & Dave Pearce Backstage (14.08.05) - 10 Mins
Erick Morillo - Live @ The Space Terrace (14.08.05) - 1 Hour
Dave Pearce & Annie Mac Backstage (14.08.05) - 15 Mins
Pete Tong - Live @ The Space Terrace (14.08.05) - 1 Hour
Dave Pearce & Annie Mac Backstage (14.08.05) - 10 Mins
Carl Cox - Live @ Space - Classic 1998 Set (14.08.05) - 1 Hour
Annie Mac & Fergie Backstage (14.08.05) - 10 Mins
Above & Beyond - Live @ Space (14.08.05) - 1 Hour
Judge Jules - Live @ Space (14.08.05) - 1 Hour
Pete Tong & Fergie Backstage (14.08.05) - 5 Mins
Laurent Garnier - Live @ Space (14.08.05) - 1 Hour
Deep Dish - Live @ The Space Terrace (14.08.05) - 1 Hour
Rob da Bank & Chris Coco Backstage (14.08.05) - 10 Mins
Fergie - Live @ The Space Terrace (14.08.05) - 1 Hour
Rob da Bank & Chris Coco - Live @ Space (14.08.05) - 2 Hours

RADIO 1 LIVE IN IBIZA 2005 @ DC 10
Tanya Volcano - Live @ DC 10 in Ibiza (21.08.05) – 1 Hour
Locadice - Live @ DC 10 in Ibiza (21.08.05) – 1 Hour

Walley Lopez - Live on Radio 1 Essential Mix (28.08.05) – 2 Hours
Murk - Live on Radio 1 Essential Mix (04.09.05) – 2 Hours
Audio Bullys - Live on Radio 1 Essential Mix (11.09.05) – 2 Hours
Pendulum - Live on Radio 1 Essential Mix (18.09.05) – 2 Hours
Steve Angelo & Ingrosso - Live on Radio 1 Essential Mix (25.09.05) – 2 Hours

THE TIDY WEEKENDER 2005
Amber D & The Tidy Boys - Live @ Tidy Weekender (09.10.05) - 2 Hours

Chris Liebing - Live on Radio 1 Essential Mix (16.10.05) – 2 Hour
SMatt Hardwick - Live on Radio 1 Essential Mix (23.09.05) – 2 Hours
Joey Negro - Live on Radio 1 Essential Mix (30.10.05) – 2 Hours
M.A.N.D.Y - Live on Radio 1 Essential Mix (06.11.05) – 2 Hours
Tom Novy - Live on Radio 1 Essential Mix (13.11.05) – 2 Hours

WORLD TEAM MIX CHAMPIONS
C2C - Live on Radio 1 Essential Mix (20.11.05) – 1 Hour
ie.MERGE - Live on Radio 1 Essential Mix (20.11.05) – 1 Hour

Rennie Pilgrim - Live on Radio 1 Essential Mix (27.11.05) – 2 Hours
Erol Alkan - Live on Radio 1 Essential Mix (04.12.05) – 2 Hours
Shy FX - Live on Radio 1 Essential Mix (11.12.05) – 2 Hours
DJ Hell - Live on Radio 1 Essential Mix (18.12.05) – 2 Hours
Danny Rampling - Live Xmas Special on Radio 1 (25.12.05) – 2 Hours


Radio Show Details


The Essential Mix is a weekly radio show broadcast on Radio 1 Essential Mix and features all styles of electronic dance music. Originally the brainchild of Eddie Gordon, the producer of the show from the very first broadcast in 1993 to 2001. After receiving weekly mix shows from DJs Tony Humphries and Frankie Knuckles on 2 hour cassettes from New York's Hot 97 and KISS 100 respectively in the early 90s Eddie felt that a BBC Radio 1 weekly show with DJs of different styles of music would offer more variety and the chance for the ever-burgeoning UK dance music scene to flourish.
He further encouraged the DJs he scheduled to flex their musical knowledge muscles by pushing the fact that the DJs were not strictly playing to a dance floor but to people listening in their homes all over the world. Hence the need for a straight out "4 to the floor" mix for 2 hours was not totally necessary and the DJs could include more eclectic music. DJ Paul Oakenfold particularly benefited from this direction prompted by Eddie Gordon to create the now famous Goa Mix which was not only voted the best Essential Mix ever but also won a Silver Award in the Specialist Music Programme category at the 1997 Sony Radio Awards. The previous year, 1996, the Essential Mix Show picked up the award of Radio Show Of The Year from Muzik Magazine. Later on it was David Holmes who created another 2 legendary hours in the history of the Essential Mix: His set on 15 June 1997 – a surprising journey from Nancy Wilson to Jimi Hendrix – redefined the DJ as a collector of musical history.

 
The show has been hosted since its conception in 1993 by DJ Pete Tong who was also the first performer, broadcast on 30 October 1993. Every Friday late night/Saturday morning a two hour programme is broadcast, usually between the hours of 3am and 5am UK-time (the programme was previously broadcast between Saturday late night/Sunday morning 1am and 3am, and before that, between 2am and 4am and originally midnight and 2am). The standard format of the show is an uninterrupted guest mix of two hours provided by an invited DJ, group or producer, introduced by Tong.

The mix is usually studio recorded in advance. Another Eddie Gordon initiative was to take the show on the road with live broadcasts from clubs or festivals, particularly during the Summer months (Northern Hemisphere) and at the New Year's Eve end of the calendar months. The live broadcasts started from within the UK and soon broadened out as live from Ibiza, North America, Australia, South Africa, Germany, Hawaii and other destinations in Europe including Rome in Italy. The BBC Radio 1 - One World Millennium celebration starting with DJ Carl Cox from Bondi Beach in Sydney Australia (more Eddie Gordon origination) before heading to Cape Town South Africa with DJ Danny Rampling prior to broadcasting DJ Dave Pearce from Glasgow, Scotland, DJ Pete Tong from Liverpool, UK then DJ Junior Vasquez from New York, USA before closing with DJ Carl Cox who had flown backwards across the dateline to complete a DJ World first with two Millennium gigs by broadcasting from Honolulu, Hawaii.


The forerunner to this mammoth New Year's Eve Essential Mix was the transatlantic three cities broadcast on the New Year's Eve of 1997 into 1998 with simultaneous broadcasts from three clubs directly to each dance floor with DJ Pete Tong at the Ministry Of Sound, London, UK, DJ Todd Terry at the Nynex Arena in Manchester, UK and finishing with DJ Eddie Baez at the Tunnel venue in Manhattan, New York, USA. Produced by Eddie Gordon who originated the idea of linking the three venues via ISDN broadcast.

The broadcasts from Ibiza have taken place every summer since the first Essential Mix live broadcast from Amnesia. The first ever Essential Mix from Ibiza came in the summer of 1995 Ibiza as a pre-recorded broadcast of Nicky Holloway playing live at Ku on 2 July 1995.

Testimonials

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name
Website FAQ

Website Frequently Asked Questions.

Frequently Asked Questions
Delivery Details

Our Global Packaging & Delivery Details.

Delivery Information
Buy One Get One Free

Our Exclusive 2-4-1 Offer

Check Out 2-4-1 Offer
Buy With Confidence

100% Satisfaction Guaranteed on All Purchases Made Through This Store.