25% OFF SALE NOW ON UNTIL END OF 2020!

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD Compilation (2016)

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD Compilation (2016)

Complete Yearly Essential Mixes DJ-Sets DVD Compilation (2016)

Regular price £9.99

RADIO 1 ESSENTIAL MIX SHOWS (2016)
Complete Yearly DJ-Sets DVD / USB Compilation
  

We have put together this Quality Collection of Essential Mix Shows which offers the buyer a great chance to purchase this fantastic series of DJ-Sets offering the entire collection from start to finish in one Convenient Affordable DJ-Sets Compilation

The DJ-Sets can easily be used on your Home Entertainment System, In-Car MP3 Player, Home PC / Apple Mac, Apple iPod / iPhone / iPad, Portable Music Player or Tablet and through your Smart TV or DJ Equipment using the USB Drive option, so you have a huge variety of different devices in which you can play our DJ-Set Compilations, regardless of whether you are at home, in the car, or the train or on the move. 

 

Compilation Listing

  

Denney - Live on Radio 1 Essential Mix (09.01.16) – 2 Hours
Rockwell - Live on Radio 1 Essential Mix (16.01.16) – 2 Hours
Pirupa - Live on Radio 1 Essential Mix (23.01.16) – 2 Hours
Richie Hawtin - Live @ Exchange in Los Angeles (30.01.16) – 2 Hours
Stephan Bodzin - Live on Radio 1 Essential Mix (06.02.16) – 2 Hours
Aly & Fila - Live on Radio 1 Essential Mix (13.02.16) – 2 Hours
Midland - Live on Radio 1 Essential Mix (20.02.16) – 2 Hours
Rodhad - Live on Radio 1 Essential Mix (27.02.16) – 2 Hours
Bob Moses - Live on Radio 1 Essential Mix (05.03.16) – 2 Hours
Leon Vynehall - Live on Radio 1 Essential Mix (12.03.16) – 2 Hours
Baauer - Live on Radio 1 Essential Mix (26.03.16) – 2 Hours
Ame & Dixon - Live on Radio 1 Essential Mix (02.04.16) – 2 Hours
Pig & Dan - Live on Radio 1 Essential Mix (09.04.16) – 2 Hours
Blondish - Live on Radio 1 Essential Mix (16.04.16) – 2 Hours
Audion - Live on Radio 1 Essential Mix (23.04.16) – 2 Hours
Tom Trago - Live on Radio 1 Essential Mix (30.04.16) – 2 Hours
Moderat - Live on Radio 1 Essential Mix (07.05.16) – 2 Hours
Sante & Sidney Charles - Live on Radio 1 Essential Mix (14.05.16) – 2 Hours
Steve Lawler - Live on Radio 1 Essential Mix (28.05.16) – 2 Hours
Audiojack - Live on Radio 1 Essential Mix (04.06.16) – 2 Hours
Cassy - Live on Radio 1 Essential Mix (11.06.16) – 2 Hours

PARKLIFE 2016 (18.06.16) 
Chemical Brothers – Live @ Parklife 2016 (18.06.16) – 45 Mins
Jackmaster - Live @ Parklife 2016 (18.06.16) - 45 Mins
Armand Van Helden - Live @ Parklife (18.06.16) – 45 Mins 

GLASTONBURY 2016 IN LIVERPOOL (25.06.16)
Radio 1 - Live @ Glastonbury 2016 in Liverpool (25.06.16) – 4 Hours

DJ Shadow - Live on Radio 1 Essential Mix (02.07.16) – 2 Hours
Oneman - Live on Radio 1 Essential Mix (09.07.16) – 2 Hours
Nora En Pure - Live on Radio 1 Essential Mix (16.07.16) – 2 Hours

 

RADIO 1 LIVE IN IBIZA 2016

RADIO 1 - LIVE IN IBIZA 2016
Andrea Oliva - Live @ Ushuaia in Ibiza (23.07.16) – 2 Hours
Solomun - Live @ Pacha in Ibiza (30.07.16) – 2 Hours

SPACE & DC-10 IN IBIZA 2016 (06.08.16)
Carl Cox - Live @ Space in Ibiza (06.08.14) – 1 Hour
Jamie Jones - Live @ DC10 in Ibiza (06.08.16) – 1 Hour
Nathan Barato - Live @ DC10 in Ibiza (06.08.16) – 1 Hour

SPACE IN IBIZA (13.08.16)
Derrick Carter_ - Live @ Space in Ibiza (13.08.16) – 45 Mins
Dusky - Live @ Space in Ibiza (13.08.16) – 45 Mins
The Black Madonna - Live @ Space in Ibiza (13.08.16) – 45 Mins

Sonny Fodera - Live on Radio 1 Essential Mix (20.08.16) – 2 Hours
The Avalanches - Live on Radio 1 Essential Mix (27.08.16) – 2 Hours

CREAMFIELDS 2016 IN LIVERPOOL (03.09.16) 
Chase & Status - Live @ Creamfields 2016 in Liverpool (03.09.16) – 1 Hour
Cirez D - Live @ Creamfields 2016 in Liverpool (03.09.16) – 1 Hour

Mind Against - Live on Radio 1 Essential Mix (10.09.16) – 2 Hours
Fatboy Slim - Live @ Bestival in Isle of White (17.09.16) – 2 Hours 

Darius Syrossian - Live on Radio 1 Essential Mix (24.09.16) – 2 Hours
Seth Troxler - Live @ Output in New York (01.10.16) – 2 Hours
Bedouin - Live on Radio 1 Essential Mix (08.10.16) – 2 Hours 
Tchami - Live on Radio 1 Essential Mix (15.10.16) – 2 Hours
Delta Heavy - Live on Radio 1 Essential Mix (22.10.16) – 2 Hours
Mano Le Tough - Live on Essential Mix (29.10.16) – 2 Hours
Recondite - Live on Essential Mix (05.11.16) – 2 Hours
tINI - Live on Essential Mix (12.11.16) – 2 Hours
Enzo Siragusa - Live on Essential Mix (19.11.16) – 2 Hours
Dusky - Live on Essential Mix (26.11.16) – 2 Hours
DJ Zinc - Live on Essential Mix (03.12.16) – 2 Hours
Ellen Allien - Live on Essential Mix (10.12.16) – 2 Hours
Justice - Live on Essential Mix (17.12.16) – 2 Hours 



Radio Show Details


The Essential Mix is a weekly radio show broadcast on Radio 1 Essential Mix and features all styles of electronic dance music. Originally the brainchild of Eddie Gordon, the producer of the show from the very first broadcast in 1993 to 2001. After receiving weekly mix shows from DJs Tony Humphries and Frankie Knuckles on 2 hour cassettes from New York's Hot 97 and KISS 100 respectively in the early 90s Eddie felt that a BBC Radio 1 weekly show with DJs of different styles of music would offer more variety and the chance for the ever-burgeoning UK dance music scene to flourish.

He further encouraged the DJs he scheduled to flex their musical knowledge muscles by pushing the fact that the DJs were not strictly playing to a dance floor but to people listening in their homes all over the world. Hence the need for a straight out "4 to the floor" mix for 2 hours was not totally necessary and the DJs could include more eclectic music. DJ Paul Oakenfold particularly benefited from this direction prompted by Eddie Gordon to create the now famous Goa Mix which was not only voted the best Essential Mix ever but also won a Silver Award in the Specialist Music Programme category at the 1997 Sony Radio Awards. The previous year, 1996, the Essential Mix Show picked up the award of Radio Show Of The Year from Muzik Magazine. Later on it was David Holmes who created another 2 legendary hours in the history of the Essential Mix: His set on 15 June 1997 – a surprising journey from Nancy Wilson to Jimi Hendrix – redefined the DJ as a collector of musical history.

 
The show has been hosted since its conception in 1993 by DJ Pete Tong who was also the first performer, broadcast on 30 October 1993. Every Friday late night/Saturday morning a two hour programme is broadcast, usually between the hours of 3am and 5am UK-time (the programme was previously broadcast between Saturday late night/Sunday morning 1am and 3am, and before that, between 2am and 4am and originally midnight and 2am). The standard format of the show is an uninterrupted guest mix of two hours provided by an invited DJ, group or producer, introduced by Tong.

The mix is usually studio recorded in advance. Another Eddie Gordon initiative was to take the show on the road with live broadcasts from clubs or festivals, particularly during the Summer months (Northern Hemisphere) and at the New Year's Eve end of the calendar months. The live broadcasts started from within the UK and soon broadened out as live from Ibiza, North America, Australia, South Africa, Germany, Hawaii and other destinations in Europe including Rome in Italy. The BBC Radio 1 - One World Millennium celebration starting with DJ Carl Cox from Bondi Beach in Sydney Australia (more Eddie Gordon origination) before heading to Cape Town South Africa with DJ Danny Rampling prior to broadcasting DJ Dave Pearce from Glasgow, Scotland, DJ Pete Tong from Liverpool, UK then DJ Junior Vasquez from New York, USA before closing with DJ Carl Cox who had flown backwards across the dateline to complete a DJ World first with two Millennium gigs by broadcasting from Honolulu, Hawaii.


The forerunner to this mammoth New Year's Eve Essential Mix was the transatlantic three cities broadcast on the New Year's Eve of 1997 into 1998 with simultaneous broadcasts from three clubs directly to each dance floor with DJ Pete Tong at the Ministry Of Sound, London, UK, DJ Todd Terry at the Nynex Arena in Manchester, UK and finishing with DJ Eddie Baez at the Tunnel venue in Manhattan, New York, USA. Produced by Eddie Gordon who originated the idea of linking the three venues via ISDN broadcast.

The broadcasts from Ibiza have taken place every summer since the first Essential Mix live broadcast from Amnesia. The first ever Essential Mix from Ibiza came in the summer of 1995 Ibiza as a pre-recorded broadcast of Nicky Holloway playing live at Ku on 2 July 1995.

Testimonials

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Author's name
Website FAQ

Website Frequently Asked Questions.

Frequently Asked Questions
Delivery Details

Our Global Packaging & Delivery Details.

Delivery Information
Buy One Get One Free

Our Exclusive 2-4-1 Offer

Check Out 2-4-1 Offer
Buy With Confidence

100% Satisfaction Guaranteed on All Purchases Made Through This Store.